Vafler på en ny måde med melasse is og æbler
Opskriften er til 8 personer personer
Fremgangsmåde
Vaffeldejen
Start med at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen og lun smør vaniljekorn og mælk til 40 grader.
Bland alle tørre ingredienser og fintreven citronskal og bland mælke blandingen i af tre omgange mens du pisker kraftigt (evt. på røremaskine), så du undgår klumper.
Del æggene i hvider og blommer og pisk blommerne i i dejen og lad den hæve tildækket i 1-2 timer til den er hævet til ca. dobbelt størrelse.
Pisk nu hviderne stive og fold dem i af 3 omgange i dejen.
Tag en gastrobakke af passende størrelse og smør den på siderne med en smule olie og lig bagepapir i bunden.
Hæld vaffelmassen i og film overfladen stramt til.
Damp nu massen ved 100 grader i ovnen i 20-25 minutter til massen har sat sig helt, og køl den helt af.
Skær nu dejen ud i ønsket form så der er til 8 personer og steg dem godt sprøde og karamelliserede på begge sider, i godt med smør.
Melasse is
OBS Lav gerne isen dagen før
Kog mælk og fløde op med melasse sirup, køl let af et par minutter og hæld massen over blommerne mens du pisker kraftigt og leger dem over vandbad med æggeblommerne til 84 grader.
Sigt massen og hæld den på pacebæger og frys massen.
Æbler
Skær æblerne semityndt i skiver på mandolin så de stadig har bid, og stik dem ud til rundeller med en udstikker.
Ved servering
Anret vaflen på tallerkenen mens den stadig er varm, og kør isen på pacojet og anret en god kugle is ovenpå, top med æble rundeller og godt med plukket syre.