Friske bær med boghvede fløde
Opskriften er til 4 personer
Fremgangsmåde
Boghvede fløden
Start 2 dage før med at riste boghveden i smeltet smør indtil kernerne er ristet let brune og smørret er brunet. Sigt smørret fra med det samme og gem evt. til andre ting.
Tag 50 g kerner fra og hæld fløden over de resterende kerner, mens disse er varme og lad det trække 2 døgn på køl.
Krystalliserede boghvedekerner
Tag de resterende kerner og sukker i en gryde og sæt den på medium varme, mens du rører konstant med en ske til sukkeret begynder at sætte sig omkring boghveden uden at den karamelliserer. Dette giver en sprød coating rundt om kernerne.
Skyl og tør bær
Anretning
Skær bærrene i ønskede stykker og fordel kernerne ovenpå.
Sigt boghvede fløden og kasser kernerne.
Server fløden med bærrene eller ved siden af.