Gazpacho med vakuumeret agurk
Opskrift til 4 personer som forret størrelse
Fremgangsmåde
Gazpacho
Start dagen før med at sætte hele peberfrugter i ovnen (du skal bruge ca. mellemstore for at få de 100 g uden skræl og kerner til sidst).
Bag dem ved 220 grader til de er sorte udenpå (ca. 20 minutter) og lig dem i en boks med låg i 20 min.
Pil nu skind og kerner fra, så du kun har kødet tilbage og skær i mindre stykker.
Snit hvidløg, hak rødløget og sauter det stille og roligt i olivenolien til de er klare og bløde.
Tilsæt tomatpure og plukket timian og steg 1 minuts tid. Kog af med æbleeddiken.
Skær agurken i mindre stykker.
Bland nu alt sammen undtagen vandmelonen og lad det marinere minimum til næste dag.
Næste dag blender du det hele med vandmelonen til lind og cremet og smager til med salt og peber.
Sæt på køl til servering.
Agurkerne
Skræl agurken og tag kernerne ud og skær i ønskede stykker (du kan lave tern, parisienne osv.).
Skyl og slyng basilikum (gem ca 20 flotte mindre blade til pynt) og blend resten med olien i 1 minuts tid.
Sigt olien gennem et etamin og gem olien.
Overfør agurker og olien til en vakuumpose og vakuumer hårdt.
Lad dem stå 30 minutters tid og sigt så olien fra.
Ved servering
Server enten som på billedet så hver person får en skål, eller server det community style så gæsterne selv kan anrette.
Giv gerne suppen en smule olivenolie (eller basilikumolien) og server med godt brød til.
OBS Server gazpachoen så kold som muligt, da den føles mest forfriskende sådan.