"Fiduser til madspild" Kartoffelkroketter
Denne opskrift er baseret på man har rester af kartoffelmos
Fremgangsmåde
Tag din kartoffelmos og bland den med revet ost, finthakket timian, æggeblomme og fintrevet hvidløg og smag den til med salt og peber.
Rul nu kugler på størrelse med en bordtennisbold eller ønskede størrelse.
Pisk æg
I 3 skåle fordeler du nu i hver sin skål mel, rasp og sammenpiskede æg.
Krydr alle 3 elementer med salt og peber.
Dobbeltpanér nu kuglerne.
(Det vil sige først helt dækket af mel, så æg og så rasp, og så igen i æg og rasp).
Varm olie op i en gryde eller fritøse og fritér dem ved 160 grader til de er helt gyldenbrune udenpå og gennemvarme.
OBS Pas på at olien ikke bliver hverken for varm eller for kold.
Hvis olien er for varm så bliver de brankede før de er varme og hvis den er for kold suger de for meget fedt.
Server straks med en smule salt ovenpå.
Serveringsforslag
Kan serveres som snack eller som tilbehør til både fisk, fjerkræ og kød.