Bede carpaccio med pinjekerne og lime
Til 4 personer.
Denne ret fungerer godt som en forret, en let frokost ret, eller som tilbehør til det meste kød eller fisk.
Fremgangsmåde
Rødbeder
Vask urterne og læg dem på 2 stykker bagepapir lagt på kors.
Vask bederne og krydre med salt, peber og olie.
Fold nu bagepapiret sammen så det danner en pakke og bag ved 200 grader i ca. 1 time og køl dem helt af.
Skræl dem og skær dem på 2 mm tykkelse på pålægsmaskine enten på langs eller tværs.
Bolchebedecrudite
Skræl bolchebederne og skær dem så tyndt som muligt på pålægsmaskinen og læg dem i isvand.
Pinjekerner
Rist pinjekernerne på en tør pande med lidt fint salt ved middel varme til de er godt gyldent brune.
Limevinaigrette
Pisk alle ingredienserne sammen til en tyk konsistens og smag til med salt og peber.
Ved servering
Fordel bede skiverne i et tyndt lag på 4 tallerkener, fordel rustikke stykker af ricottaen ud over krydr begge dele med salt og peber.
Dryp cruditerne godt af og anret 3-5 på hver anretning.
Drys med pinjekerner og fordel brøndkarse og rucola ud over og kør en god portion vinaigrette ud over retten.