"(Dej)lige opskrifter" Samosa med kartoffel
Giver ca. 24 stykker
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser til dejen og ælt den til en smidig dej.
Lad den hvile mens du laver fyldet.
Hak nu løg, hvidløg, ingefær og chili til en fin paste med en smule salt og steg i olien ved middel varme til det er godt brunet men ikke branket.
Tilsæt alle krydderierne og steg videre i 5 minutters tid.
Skær kartoflerne i små tern og hak blomkålen groft og tilsæt dem til blandingen.
Tilsæt vandet og lad det koge væk til grøntsagerne er tilberedte.
Tilsæt til sidst ærter og peanuts og smag til med salt.
Køl ned.
Skær nu dejen i 24 lige store stykker og rul til små boller.
Rul hver kugle rundt ud så tyndt du kan. (brug evt. en udstikker til at få dem helt runde)
Læg ca. en spiseskefuld fyld i hver, smør en smule vand i kanterne med en finger og fold først højre og venstre side til en spids og til sidst bunden op om og luk dejen sammen ved at klemme pege og tommelfinger sammen mod kanterne af dejen. Så du ender med en trekantet form.
Friter samosaerne ved 180 grader til de er gyldent brune og bagt hele vejen igennem og server straks.