Bælgfrugter "Cremet butter bean suppe"
Giver til 4 personer.
Fremgangsmåde
OBS Start dagen før med at sætte bønnerne i blød i rigeligt med vand.
Dræn dem næste dag og kog dem næsten møre i let saltet vand.
Snit hvidløg og skalotter og steg dem i olivenolie ved middel varme til de er godt gyldenbrune uden at få ristet farve.
Tilsæt hvidvinen og kog den helt væk.
Bind krydderurterne sammen med kødsnor og skær baconen i rustikke tern af et par cm og tilsæt til gryden sammen med fond, laurbær, bønner og en smule salt og peber.
Lad det simre under låg i 30 minutters tid til bønnerne er helt møre, og lad det trække 10 minutters tid.
Tag urter, bacon og og laurbær op fra gryden og blend resten helt glat og tilsæt til sidst olivenolie mens du blender.
Kom suppen tilbage i en ny gryde, og smag til med salt, peber og evt. sherryeddike.
Er den blevet for tyk kan du justere den med en smule vand eller hønsefond.
OBS Du kan uden problemer lave suppen vegansk ved at erstatte hønsefond med grøntsagsfond og baconen med en smule røget paprika du rister af sammen med løgene det sidste minutters tid.
Serveringsforslag
Suppen går fint som den er med et stykke grillet brød til eller med noget topping.
Den er også dejlig til et stykke ristet eller dampet hvid fisk. Prøv evt. at gøre den en smule tyndere og server den som en cremet sauce.