"Spice up your life" Mapo Tofu med kødkrydderi
Fremgangsmåde:
Tofu
Skær tofu i tern af ca. 2 cm tykkelse.
Bland Halvdelen af saltet sammen med varmt vand, og lad tofuen ligge heri i 5 minutter.
Dræn tofu
Steg nu svinekødet i olien ved medium varme i 2-3 minutter, til alt væske er fordampet, og kødet har lidt stegeskorpe.
Tilsæt bønnepasta, Hakket chili, hakket ingefær, hakket hvidløg, hakket tørret chili, og ca. 100 g vand og kog op.
Reducer varmen så den simrer 2 min og tilsæt tofu, Soya, sukker og det sidste salt.
lad simre 2 min.
Mix nu maizena med en spsk. vand til den er fri for klumper, og rør lidt af gangen i retten og lad det simre i ca. 30 sekunder, så du får en let tyknet sauce.(Er der for lidt væske så tilsæt mere vand hen af vejen)
Du vil gerne ende med en let tyknet sauce der binder retten sammen.
Mix snittet forårsløg og sesamolie i saucen og drys med knust Sichuanpeber.
Pynt evt. med en smule koriander, fintsnittet forårsløg og chili.
Server med dampende varme jasmin ris.
OBS Du kan også bruge silketofu i stedet, så får du en mere blød og cremet ret.
Bruges den bløde skal den ikke ligge i saltet vand først men bruges som den er.