Hvid chokolade Panna cotta med geleret grape og mandler
Opskriften er til 4 personer.
OBS
Retten her skal forberedes minimum 2 dage i forvejen da grape lagen skal trække et par dage.
Fremgangsmåde
Panna cotta
Varm fløden op med sukker til lige under kogepunktet, tag den af varmen og lad den stå et par minutter.
Smelt nu udblødt gelatine i fløden og sigt den over chokoladen du har hakket groft, tilsæt en lille smule salt og rør rundt med dejskraber til homogen masse.
Fordel nu din Panna cotta i 4 skåle og sæt på køl til den har sat sig helt.
Geleret grape
Kog vand, sukker og vanilje (hvor du har skrabet marven løs) op og lad det køle til stuetemperatur.
Imens skærer du fileter af grapen og presser juicen ud af resterne.
Hæld nu sukker lagen over grape fileter og juicen og lad det trække minimum 2 døgn på køl.
Når den har trukket skal den sættes med gelatine, så sigt fileterne fra, gem dem og kasser vaniljestangen.
Udblød nu 1 blad gelatine pr. deciliter væske.
Lun 0,5 dl væske let op, og smelt gelatinen heri, tilsæt den opvarmede væske til den kolde væske og sigt væsken (denne proces gør at du får en så frisk smagende grape gele som muligt).
Fordel nu grape fileterne på desserterne som du har lyst og hæld stille og roligt et tyndt lad grape lage på (pas på med ikke at lave et for tykt lag, har du overskydende lage kan du gemme til en anden god gang).
Sæt det hele tilbage på køl til gelen har sat sig.
Mandler
Dæk mandlerne med vand og lad dem stå på køl i 2 døgn
Ved servering
Halver mandlerne med en urtekniv, der hvor de deler sig naturligt og anret dem som på billedet eller som du har lyst.
Pluk nogle små basilikums blade og anret rundt omkring.
Server straks mens den er så kold som muligt.
OBS
Du kan også servere grape lagen som en iskold suppe på siden med basilikum i stedet for at gelere den.