Karamelliseret selleripure
Giver ca. 500 g pure.
Fremgangsmåde
Skær sellerien i tern af ca. 3 cm og rist dem ved middelvarme i en gryde i olien.
Når sellerien begynder at sætte sig og der sidder lidt fast i bunden af gryden som er karamelliseret tager du den af varmen.
Lad dampen løsne det karamelliserede, og rør det rundt med en grydeske så bunden igen er fri.
Sæt gryden tilbage på varmen og fortsæt denne proces til du har en god karamelliseret smag i sellerien.
Tilsæt så smørret og lad det brune i gryden under omrøring.
Tilsæt så fløde og mælk og lad det hele simre under låg til alt er mørt og væsken er reduceret ti cremet.
Blend til en glat pure (sigt den evt. gennem en fin sigte) og smag til med salt.
Anvendelsesmuligheder
Denne pure er super god både kold og varm. Den kan bruges kold som spread til brød, i en sandwich som cremet element på en kold anretning.
Varm er den et godt tilbehør til stort set alt fra grønt retter til fisk, kød og fjerkræ.