Gløgg Essens
Fremgangsmåde
Knus krydderierne let med en kagerulle eller lignende.
Rist så krydderierne (undtagen vaniljen) i en gryde og tilsæt Muskovado og karameliser let under middel varme.
Skrab marven ud af vaniljen og tilsæt både stang og marv til gryden sammen med Barley wine og reducer til let sirupskonsistens.
Køl af til stuetemperatur.
Riv skallen af citronen og appelsinen, skær det hvide fra og skær dem i skiver.
Tilsæt reven skal og skiverne og bland dem med snaps og portvin og tilsæt siruppen til blandingen.
Lad det trække minimum 1 uge på køl gerne 2 og smag undervejs, til den har din ønskede smag og sigt så essensen.
Den er nu klar til brug.
Blandingsforholdet afhænger lidt af smag, men minimum 1 del essens til 2 dele rødvin.
Blandes helt traditionelt med rosiner og mandelsplitter.
Du kan også f.eks. udbløde rosinerne i god rom en uges tid først og/eller bruge andre nødder som du evt. rister af.