Gode råd med jordbær og creme anglaise
Fremgangsmåde:
Anglaise
Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt korn, selve stangen, fløde og sukker i en gryde og kog op.
Hæld massen over æggeblommerne og legér over vandbad til 70 grader, tilsæt udblødet husblads og køl af.
Tilsæt æggehvide til massen og sæt på sifonflasken med 2 patroner.
Ryst flasken let før brug.
Jordbær
Befri jordbærrene for stilken og halver dem.
Vend dem i sukkeret (Dette er ikke nødvendigt hvis jordbærrene har meget sødme i forvejen).
Gode råd
Smelt smørret og rør alle ingredienserne sammen til en homogen masse.
Form i kugler af 50 gr. og bag ved mellem høj varme i et gode råd jern til gyldne.
(Du kan evt. stikke dem ud så de er lidt mindre).
Anretning
Anret jordbærrene med nogle topskud af f.eks. mynte. sprøjt sifon ud i midten (Test altid sifonen først på din hånd eller en anden tallerken), og server de gode råd ved siden af.