Upside down-løgtærte med ostecreme
Opskriften er til 4 personer og går fint som en ret i sig selv, men du kan også servere den som et element i en ret.
Fremgangsmåde
Selve tærten
Start med at bage løgene hele i 10 minutters tid ved 200 grader (hvis de er store så giv dem lidt længere). De skal være let bagte.
Køl dem af med det samme.
Find en pande på ca. 26 cm der kan komme i ovnen.
Karameliser sukker i panden til godt brunet.
Tilsæt så smør og lad det bruse op, tilsæt derefter røget paprika, laurbær og rosmarin du har hakket fint og steg igennem 10 sekunder.
Tilsæt nu sherryeddike og vand og lad det hele kog til det er en let tyknet sirup.
Smag til med salt og peber og tag panden af varmen.
Tykkelsen på siruppen er meget vigtig, hvis den er for tyk kan det brænde på i ovnen, for tynd bliver tærten for klæg.
Skær nu top og bund af løgene, halver dem på tværs og vend dem med skære siden ned af i panden til panden er helt fyldt op med løg.
Skær nu butterdejen til så den passer med panden (du skal kunne klemme butterdejen let ned af kanterne så du danner en kant).
Prik nu butterdejen med en gaffel og pensl den med æg på overfladen.
Smør en smule olie ned langs kanten af panden og lig nu butterdejen over med den smurte side op af.
Pres kanterne let ned om løgene men uden af butterdejen rører ved glacen.
Bag tærten ved ca. 175 grader i 20-25 minutter til den er flot gyldent brun på overfladen og bagt hele vejen igennem.
Ostecreme
Blend feta og gedefriskost (du kan også bruge almindelig friskost), sammen med salt, peber, citronskal og saft til den er nogenlunde lind.
Tilsæt olivenolie lidt ad gangen mens du blender videre, og tilsæt til sidst fløden og smag til.
Ved servering
Når tærten er bagt så lad den stå 1 minuts tid så den sætter sig lidt.
Sæt en tallerken omvendt ovenpå panden og vend tærten ud på tallerkenen så løgsiden er opad.
Krydr med salt og peber og server straks med ostecremen ved siden af.