Ristede gulerødder med kefir/dild dressing og sprød boghvede
Opskriften er til 4 personer og går sig godt som en let frokost ret, forret eller tilbehør til f.eks fisk eller kylling.
Fremgangsmåde
Ristede gulerødder
Start med at skrubbe gulerødderne grundigt fri for jord og sand (og klip toppene af hvis der er dette).
Vend med olivenolie, salt og peber og rist dem hårdt i ovnen ved 240 grader til det er godt karameliserede og møre.
Tag gulerødderne ud af ovnen og drys dem med den røgede paprika med det samme så gastrobakken stadig er godt varm og ryst gulerødderne rundt så de bliver jævnt krydret med paprikaen.
Lad dem køle let da de skal serveres lune.
Kefir/dild vinaigrette
Pluk først dilden, vask og slyng den.
Gem en håndfuld flotte toppe til pynt og blend resten ved 60 grader i termomixer med olien i 3 minutter, og sigt den gennem et etamin så du har en flot grøn olie tilbage.
Køl olien helt af.
Du skal ikke bruge alt olien men man kan ikke rigtigt lave mindre portioner.
Bland nu kefir med citron saft og smag til med salt og peber og bland med ca. 100 g af dild olien og gem evt. resten til en anden god gang eller frys den.
OBS: har du ikke en termomixer kan du blende olie og dild fint og lune det til 60 grader og så sigte det.
Sprød boghvede
Steg boghveden sprød i en smule olie ved middelvarme på en pande, sigt resterende olie fra og krydr med fint salt.
Ved servering
Skær evt. gulerødderne i ønskede stykker eller hold dem hele eller halve.
Anret gulerødderne på fad eller tallerken og drys boghvede ud over.
Riv nu peberoden over, hæld vinaigretten ved (du skal ikke nødvendigvis bruge det hele, men server evt. ekstra ved siden af).
Slut af med at pynte med dild og tallerkensmækker.