Nye kartofler med Løvstikke og Gammel knas
Opskriften er til 4 personer og serveres kold som en forret eller som en sidedish
Fremgangsmåde
Kartofler
Start med at enten skrabe kartoflerne eller læg kartoflerne i en 3 liters condiboks eller lignende med en smule vand, og c a 100 g groft salt, sæt låg på og ryst dem grundigt rundt til alt jord er væk og skyl dem grundigt.
Kog kartoflerne i saltet vand næsten møre men med en smule bid. Køl dem straks af.
Løvstikkeolie
Skyl og slyng løvstikkene og blend (stilke og det hele) med olien ved 60 grader i 2,5 minutter og sigt igennem et etamin.
Har du ikke en blender der kan blende med varme, kan du blende det hele koldt og varme det op til 60 grader stille og roligt, inden du sigter olien. (OBS Du vil have olie til overs, men man kan ikke lave mindre portioner og få samme gode resultat).
Gammel knas sifon
Riv osten groft og blend med fløde og mælk ved 60 grader i 3 minutter, smag til med evt. salt og sigt gennem en sigte. Lad det køle af og hæld på sifon.
Kør 1 patron på flasken og ryst grundigt inden brug.
OBS Du kan også bruge andre gode lagrede oste som f.eks. Vesterhavs, Comté eller Parmesan. og har du ikke en blender der kan varme, kan du rive osten helt fint på et Micro Plain og smelte den ned i mælken og fløden som du varmer i en gryde.
Pancetta
Skær pancetta i små tern og rist den sprød ved middel varme uden fedtstof på panden.
Ved servering
Halver kartoflerne og mariner dem i citronsaft, olie og salt og peber.
Fordel dem i 4 skåle.
Hæld et par spsk. olie i hver skål.
Drys med lun pancetta.
Kør en god portion sifon på.
Drys til sidst med friskkværnet peber og anret brøndkarsen rundt om retten.