”Der har hele vejen været god dialog med Brønnums konsulenter”
A/S Trigon i Frederikshavn er en entreprenørvirksomhed, der har mere end 75 års erfaring med privat- og erhvervsbyggeri, og virksomheden arbejder hver dag målrettet på at gøre kundernes byggedrøm til virkelighed. Dét kræver dygtige samarbejdspartnere, og projektleder Morten Kold roser samarbejdet med Brønnum.
Samspil og samarbejde er kodeord, når A/S Trigon skal sætte ord på, hvordan de skaber gode byggeoplevelser. Aktuelt er virksomheden blandt andet i gang med at opføre Maskinrummet, som er et nyt maritimt motormuseum på havnen i Skagen – og i foråret 2024 genåbnede Plesners Badehotel efter en omfattende renovering, som A/S Trigon har stået for en del af.
Hotellet er blevet opgraderet med en helt ny køkkenbygning, nye udendørsarealer med bl.a. terrasse til udendørsservering og en ny legeplads med sjov til familiens mindste, samt renovering af en tilhørende bygning med personalefaciliteter, og hotellets restaurant er ligeledes blevet fornyet med en ny bar.
”I dette projekt har fokus især været på at bevare samme stil og charme, som hotellet oprindeligt er bygge med, og uanset om du booker dig ind på selve hotellet eller i en af de tilhørende lejligheder eller sommerhuse, er det den samme stil, der går igen, men alt er endevendt og har fået en komplet makeover”, fortæller projektleder hos A/S Trigon, Morten Kold.
Udnytter den faglige ekspertise
Han forklarer, at det oprindelige køkken var meget småt og delt i to, og man stod i et separat rum og klargjorde grønt, som bagefter blev båret ind i køkkenet, hvor der var en enkelt ovn, og et ældre komfur.
”Man skulle tre trin op, og der var ingen plads, så det blev besluttet at vælte nogle gamle træpavilloner og opføre en helt ny køkkenbygning, hvor alt ligger samlet, og kun opvaskeområdet er afgrænset af en halvvæg. Ønsket var at kunne tilbyde gæsterne en virkelig lækker restaurantoplevelse, og det krævede nogle helt andre faciliteter”, fortæller Morten Kold. Ifølge Morten Kold er det vigtigste i forbindelse med sådan et køkkenprojekt, at personalet, der skal bruge køkkenet, og de øvrige samarbejdspartnere bliver inddraget helt fra start.
”De har erfaringen og ekspertisen i forhold til, hvad der skal være af arbejdsstationer og grej, og hvordan indretningen bliver optimal, så derfor holdt vi helt fra start teknikmøder med køkkenchef Ronni Sørensen og Brønnums projektkonsulent Klaus Lindhardt ud fra devisen, at dem, der arbejder med det her til daglig ved, hvordan det skal være, så de har været med fra dag et”, fortæller Morten Kold.
På møderne er der blandt andet blevet talt om, hvilke maskiner, der skal være i køkkenet, afstand, hvor der skal være vand og så videre.
At valget faldt på netop Brønnum, skyldes ifølge Morten Kold den samlede løsning med et gennemarbejdet oplæg, hvor der var tænkt grundigt over tingene, samt Brønnums serviceniveau - og så har Brønnum i forbindelse med tidligere samarbejder med A/S Trigon bevist, at de kan levere til tiden.
Det er tydeligt, at han har siddet med den type projekter før. Han ved, hvordan et køkken bliver godt, og det er vores erfaring, at det fungerer rigtig godt, hvis såvel leverandør som køkkenchef er med hele vejen for, så vi får skabt den optimale løsning. Vi har samarbejdet med Brønnum flere gange, og også denne gang har vi haft en rigtig god løbende dialog med både Klaus og siden Tim om grej og udstyr”, fortæller Morten Kold.
"Skal han opsummere samarbejdet med Brønnum, lyder konklusionen, at det har været til UG."
Hurtig på tasterne
”En af de største udfordringer er ofte, at der er meget kort byggetid, og er det en eller to dage, der afgør, om det lykkes at nå i mål, så det er vigtigt, at det er de rigtige, man samarbejder med, og vi har hele tiden været i tæt og daglig kontakt med Klaus og fået at vide, hvor langt han var i processen, og det giver tryghed.
Klaus var god til at være hurtig på tasterne eller at ringe, og det samme gjaldt Tim, da han tog over”,
lyder det fra Morten Kold. Skal han opsummere samarbejdet med Brønnum, lyder konklusionen, at det har været til UG. ”Opgaven er løst præcis, som vi gerne ville have det, og det er helt klart et samarbejde, vi satser på og også skal have ind over næste gang”.
Plesners Badehotel byder efter en totalrenovering på en oplevelse ud over det sædvanlige
Stil, stemning og sans for de oprindelige detaljer kendetegner renoveringen af den ikoniske Plesnerbygning, hvor moderniseringen er udført med respekt for historien. Hotellet, der ligger i hjertet af Skagen, er blandt andet blevet opgraderet med en helt ny køkkenbygning – og Brønnum har været med fra de første tegninger og leveret alt fra specialbygget kogebord til blandt andet opvask, ovne, gryder og blendere.
”Vi laver kimchi, sylter og fermenterer en masse ting og har lige været ude og plukke strandportulak og granskud”, fortæller køkkenchef Ronni Sørensen, der blandt andet har arbejdet på Svinkløv Badehotel under Bocuse d’or vinder Kenneth Hansen og på Ruths Hotel, før han blev ansat som køkkenchef på Plesners Badehotel, der genåbnede i foråret 2024 efter en omfattende renovering.
Kvalitet er kodeordet i restaurantoplevelsen, og frokostkortet byder blandt andet på smørrebrød, meunierestegt rødspætte, fiskesuppe og forskellige salater.
”Det er bygget op med retter, man forventer at få, når man besøger Skagen, mens aftenrestauranten er fransk og nordisk inspireret og meget sæsonbetonet, og vi skifter løbende ud, så vi hele tiden følger årstiden”, fortæller Ronni Sørensen, og uddyber, at ønsket har været at skabe en restaurant med et højt niveau, men hvor stemningen samtidig er uformel, og hvor der er plads til alle.
En firkant på en tegning
Der er gang i køkkenet fra tidlig morgen, og morgenmadsbuffeten bugner af hjemmelavede ting som rullepølse, nøddecreme, marmelade, yoghurt og mysli.
”Det er ikke sådan, at vi står og kærner smør hver morgen, men det er en klar ambition, at så meget som overhovedet muligt skal være hjemmelavet”, lyder det fra Ronni Sørensen.
I hotellets indretning er der tydelige referencer til tidligere tiders badehoteller. Originale detaljer som høje paneler, servanter og stråhatte går igen, og også den nybyggede køkkenbygning er opført i den oprindelige Plesnerstil med røde mursten og tegltag.
Ronni Sørensen har ligesom Brønnums konsulent Klaus Lindhardt været med helt fra start, da køkkenbygningen endnu blot var en firkant på en tegning, og han har haft stor indflydelse på indretningen og havde en række krav til opbygningen.
”Altså når man laver sådan et køkken, er det vigtigt at overveje grundigt, hvad det skal bruges til, og ikke mindst skal det være så effektivt som overhovedet muligt”, lyder det fra Ronni Sørensen.
Køkkenet er klassisk opbygget med koldt parti, dessertparti, kød og fisk, garniture og sauce og så selvfølgelig klappen - og for Ronni Sørensen har det blandt andet været vigtigt, at der ikke er for langt imellem de forskellige ting, og ifølge den erfarne kok er 80 cm den optimale afstand, så man undgår at bruge unødige skridt.
”Igen er der tænkt i multifunktionalitet, og der er sat to køleborde op imod hinanden. Det giver mulighed for at to medarbejdere kan stå overfor hinanden, og når de står og laver mad til 100 gæster, fungerer det rigtig godt, at de hele tiden er i kontakt med hinanden, og på grund af de to køleborde, er det samtidig nemt at ændre stationen om aftenen”, fortæller Ronni Sørensen, ifølge hvem ventilation, godt arbejdsklima og godt arbejdsmiljø også er vigtige fokuspunkter.
Der er blandt andet installeret en glasopvasker i baren, og det sparer skridt, at glassene kan vaskes, hvor de bruges. Der er rulleborde overalt i køkkenet til at transportere de tunge ting, og der er et rullemodul under Bjørn røremaskinen, så den er nem at flytte rundt i køkkenet.
”De har begge været meget behjælpelige, og jeg har ikke selv været ude at finde Bjørn, kølebord, eller ovne. Der lavede Klaus alt arbejdet, og det har sparet mig for rigtig mange timer, at jeg ikke selv skulle ind på hjemmesiden og bruge tid på det. Han har gjort det hele for mig”, fortæller Ronni Sørensen.
Ønsker og behov er blevet vendt og drejet, og køkkenet er blandt andet udstyret med et specialfremstillet induktionskomfur, hvor det var vigtigt, at der kom ekstra længde på, så der var plads til Yakitori grillen.
”Vi griller alt. Både grøntsagerne og jomfruhummer, svinebryst og ribeye. Det giver god smag og vækker minder, og det er i høj grad det, jeg stiler efter, når jeg laver mad. Mange smage går tabt, fordi vi henter inspiration så mange andre steder i dag, men jeg kan godt lidt at tænke barndomsminder og genkendelige smage ind i madlavningen. Og f.eks. arbejde med de minder, der er forbundet med at sidde med familien i haven og grille og de mange hyggelige og uhøjtidelige stunder, mange har haft netop der”, lyder det fra Ronni Sørensen, der er glad for sit kogebord med ni induktionsplader, som er nemt at arbejde med, og så er det hygiejnisk og nemt at renholde.
”Jeg har kunnet ringe til Tim om alt, og han har fundet mange gode ting."
Taler samme sprog
Han er også glad for sin Chef X som Tim Juhl inspirerede ham til at anskaffe.
”Jeg har kunnet ringe til Tim om alt, og han har fundet mange gode ting. Vi bruger den blandt andet til grønne olier, hvor den er eminent til at trække farve og smag ud af f.eks. persille, og kører vi en blomkålspure, bliver den helt silkeblød”.
Et andet nyindkøb er PacoJeten, som ifølge Ronni Sørensen bliver brugt til at lave alle mulige slags is, sorbet og granité.
”Den har en masse funktioner, vi først rigtigt er ved at lære at kende, men den er virkelig god til is. En normal ismaskine tager typisk 30 minutter, men skal vi kun bruge en enkelt kuvert is, er det nemt og hurtigt at køre et enkelt bæger”.
Samarbejdet med Brønnum beskriver Ronni Sørensen som ’sindssygt godt’.
”Jeg synes, vi har talt samme sprog, og både Klaus og Tim har kunnet forstå mine ønsker, og hvad det var, jeg havde brug for. Samtidig var det tydeligt, at de har været på denne type projekter før, og vi er rigtig godt tilfredse”, lyder det fra Ronni Sørensen.